lauantai 9. heinäkuuta 2011

Internet i krakow

Lite tyst i öst, kan man väll säga. Har inte haft internetkoppling förrän nu, sorry!
Men det jag gjorde på torsdag var väll lite finurligt, eftersom jag skrev inlägget som jag ville publicera på torsdag i word, och publicerar den nu istället tilsammans med gårdagens och dagens hädelser! Så här kommer den:

TORSDAG

Helt sjukt att äntligen på riktigt hit the road. Känns alltid underligt och overkligt när något man väntar på inte längre bara är väntan och längtan, utan det verkligen sker. På tallinnbåten, där finnar once again visade sina bästa sidor med att bilda längre kö till baren klockan 8 än till frukostbuffen, satt hela familjen vår på däcken lite förundrade över att ”jaha, vi är nu väll på väg då”. Först när vi körde ut ur båten insåg jag att ”HEY! VI ÄR HÄR NU!”, och ATT det känns bra!

Vi körde sådär 300km, om jag inte blivit informerad helt fel, från Tallinn till Jurmala i Latvien. Vi har varit här en gång tidigare, typ 2008, men det ösregnade då. Nu insisterade mamma att vi måste se Jurmala då det är fint väder, eftersom stadens centrum är så vackert och det finns en fantastisk gågata.
Våra förhoppningar om en skön och varm cykeltur slogs ner redan i Estland, eftersom det ööööösregnade. Vi konstaterade att Jurmala är vår Turmala. Som tur slutade regnet när vi kom till Latvien, och vi kunde lyfta upp våra förhoppningar igen.
Rutten till Jurmala gick genom Riga, ”staden man aldrig slipper ut ur” (spökhistorieeffekt). Vi försökte säkert under en timme komma ut därifrån, men det var svårt i och med att inga ordentliga trafikmärken eller vägskyltar fanns. Hanna och jag underhöll oss själva med att ta michelinbilder (mamma tycker de är vidriga, jag förstår inte?).
När vi kom fram till Jurmala ville mamma att vi skulle gå till Nemo campingområdet, där vi var senaste. Först hittade vi inte stället, men när vi väl gjorde det, fick vi alla en stor shock över hur mycket stället ändrats. Egentligen krävde inte stället mer än ordentlig tvätt och lite målfärg, men det gör ganska mycket!
Vi ville inte chilla hela kvällen på campingen, så vi tog fram cyklarna och styrde riktningen mot Jurmalacity. Supervackert väder, lite bristande kunskaper i pappas orienteringsskills och fantastiskt fina hus. Hur roligt som helst!
Vi cyklade rätt länge. Vet inte exakt när vi startade, kanske 18-19 tiden, men vi kom tillbaka till husbilen ungefär elva.  Nu nyduschad och snart till sängs. Imorgon start mot Lettland… Kanske.
JEE!


Där har ni, alldeles strax kommer the latest news!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti